Tuesday, July 17, 2012

Herre Nice Herreaften!

Så tænkte jeg at det var på høje tid, at jeg viste jer, vores herreaftener vi roligt kan prale af. 
Historien bag det hele, er, at min bror har en ven ved navn Kenneth, der har været kok i 20 år, og en dag besluttede de at holde noget festlig nede i papas sommerhus, og efter et par gange kom jeg så senere med, og nu har jo selv lavet mad som en hobby, så Kenneth begyndte bare at komme med maden og beorderede mig, hvad jeg skulle gøre, og han synes jeg havde talent, fordi jeg er/var god til at høre, udføre en klar kommando og samtidig være fokuseret. Så nu vi har vi holdt det her i over 2 år, og det er lige så fedt som begyndelsen. Min far var dog ikke med denne gang da han i øjeblikket ligger på hospital for lungebetændelse, så hans lille ming-ming måtte tage pladsen.

Kokken Kenneth i køkkenet! 

Så var der så småt begyndt at komme gang i kogeriet.
Og så var det tid til velkomstdrinks! Det er jo sommer og vi er 10 meter fra stranden, så der var jo ikke andre muligheder end Mojito! Indredisenerne er: 5-6 cl lys rom, 3-5 limebåde, 1 spsk med top rørsukker 3-6 mynteblade, danskvand og knust is, og vi vil da selvfølgelig lære jer den! Normalt skal de serves i det man kalder "collinsglas" hvilket er en højt lige glas, man typisk laver cocktails i. Men vi måtte jo tage hvad vi havde, og det var så platicglas, hvilket er ret nyttigt, for så risikere man ikke at trykke for hårdt når der skal "muddles" med muddel'ern, som i nok vil kende som et kværn eller moseting, så glasset flækker og springer. Når der skal hældes rum i er det en god idé at bruge selve rummens "tut" til at hælde i og derefter i glasset som man har et basic mål for hvor meget der skal i. Man kan også selv regulere, hvor meget rørsukker, der skal i, det er jo hvad man er til. Og husk at der er selvfølgelig er mange forskellige versioner af Mojito; det her er bare en af dem. Så er det jo ikke så meget andet end at sige velbekommen folkens!

1. Put lime, myteblad og rørsukker ned i klasse og hæld rum i.
2. Muddel det godt sammen, i 10-20 sekunders tid.







3. Hæld danskvanden i, derefter kuns is med et hviskestykker.

4.  Put isen i drinken, rør rundt, og de er klar til servering.



EPIC MEAL TIME!

Så skulle brugerne ristet på ægte kvalitets maner!
Og denne gang stod forreten på baguette, røget skinke, salami, oliven, soltørrede tomater og olie og salt til dyppelse; det som man vil kalde Tapas, og smager gude godt.

NAM!
Rårt kød med hjemmelavet marinade, pis og grill, så bliver det heller ikke mere mandigt!

Der skulle jo også lige hældes vandet fra kartoflerne.  
Gå til bords forhelv'd!
Kenneths legendariske hjemmelavet marinade.
LET THE FEAST BEGIN! 
Hovedretten stod på oksefilet, bagekatoffler, ovenbagte hvidløg, klammaliseret guldroder, danske friske ærter og champion alla cremé.

MUM!
Jeg tror jeg åd 1600g oksefilet, det svarer til 2 store fileter, mens min ældste bror ikke engang kunne æde en halv. What a pussy.

Det er hårdt at leve det godt, hva' bros?
Efter maden gik vi en lang tur, så vi lige kunne komme os over det kongelige måltid. Vi fik idé at lave et bål; det holdte dog så ikke særlig langt ud på natten, men det var da meget hyggeligt imens vi kæmpede for det, og jeg var sågar nødt til at fælde et halv træ med en sløv sav, så det var da meget hygsomligt.

Det ser godt ud gutter!
Dessert var grilletbagte bananer med ferin, og med eller uden whiskey og flødeskum, hvis man er til det. Og Kenneths hjemmelavet jordbær i lage med rum og sukker, fuck det var guf!


Og så gik den berygtede pink og limted edition Ørkenens Sønner hat på tur til aftenkaffen!

 

Som regel når vi laver mad og igennem hele aftenen, har vi nærmest en tradition med at høre en masse 90'er musik, og jeg har så vel også lavet en playlist på Spotify som I er mere end velkommene til at tjekke ud.

Stille og roligt...
Og så var det tid...

Bestemt rækkefølge er yderst vigtigt!
Natmaden! Nemlig hjemmelavet Whop-fucking-per, og når jeg siger hjemmelavet Whopper, så er det fordi, at det, er det tætteste, som man kan komme på en identisk Whopper fra Burger King. Det er jo ikke for sjovt at Kenneth har ledet den største Burger King i Københavnstrup og så ikke lært lidt af.

En Wopper er en klassiker.
Som Kenneth plejer at sige: "Næste gang skal vi ha' noget andet og bedre end det her Hundæ'!" 
og gang på gang er det bedre på hver sin måde. Livet er sku godt, og I er nice!
-Mag<3

No comments:

Post a Comment